Privé- en groepslessen

Privélessen

Privélessen zijn er om je de eerste stappen van het paard/pony rijden bij te brengen of om een specifiek onderdeel van paard/pony rijden te herhalen of te verbeteren. Je maakt hiervoor een afspraak en als je een specifieke lesgever of lesgeefster wil dan kan dat in samenspraak met de betrokken lesgever/lesgeefster.

Groepslessen

Groepslessen worden gegeven volgens het aantal deelnemers, tot maximum 12 personen, speciale lessen zoals carrousellessen uitgezonderd. Inschrijven voor deze lessen is niet verplicht maar wel gewenst. Het maakt het voor ons eenvoudiger de paarden te verdelen en de ruiter weet met zekerheid dat hij kan deelnemen aan de les.

Praktisch

De ruiter moet minstens 15 minuten voor het begin van de les aanwezig zijn. Zo kan die zijn/haar paard/pony mee opzadelen om op tijd klaar te zijn voor de les.

Niveau's

De groepslessen worden onderverdeeld in 3 categorieën, volgens het niveau van de ruiters. Wil je een niveau verhogen? Dat kan mits toestemming van je lesgever en na akkoord van de hoofdlesgever.

  • A niveau: na een paar privélessen waar je hebt leren stappen, draven en galopperen op je pony/paard mag je deelnemen aan deze groepsles. Hier leer je zelfstandig je pony/paard te besturen maar ook te poetsen en op te zadelen.
  • B niveau: kan je zelfstandig stappen, draven en galopperen en ken je je basisfiguren zoals een cirkel, van hand veranderen e.d., dan mag je bij deze groep aansluiten. Hier leer je je volgende stappen zoals spelen met je pony/paard, springen en moeilijkere figuren.
  • C niveau: ken je je figuren, heb je al gesprongen over een balk van 40 cm hoogte en heb je geen angst meer voor pony’s of paarden, dan mag je in deze groep. Hier leer je pas echt wat je allemaal kan met een pony of paard. We gaan op buitenritten als het weer goed is, we leren je springen tot een hoogte van 80 cm als je dit wil. En we leren je dressuurproeven rijden om je voor te bereiden op wedstrijden.
  • GEVORDERDEN: je denkt dat je kunt paardrijden! Bewijs het en laat zien aan anderen hoe het moet en houd je aan de regels. Denk eraan: je bent een voorbeeld voor de anderen en wij kunnen je hulp best gebruiken.

Ponydagen

Ponykampen

Sportdagen & Scholen

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x